fbpx

Schildervakantie
in de Achterhoek   
wo 21 t/m za 24 juli 2021

Wil je ook graag losser leren schilderen?
Dan is hier je kans bij een fijne
Art Retreat in Nederland!


4 dagen lang gaat alles over
het ontdekken van de
Natuur
en hoe je die op je eigen manier kunt vastleggen.

Herken je dat gevoel?
Dat je precies weet wat voor soort schilderij je wil maken, maar dat het ineens toch weer te precies is geworden?

We gaan met allerlei oefeningen aan de slag om te spelen met verschillende stijlen.

 's Ochtends proberen we zo veel mogelijk buiten te schetsen, schilderen en fotograferen om informatie te verzamelen die ons kan inspireren tot nieuw werk. In de middag werken we dat uit op groter formaat, afhankelijk van het weer kan dat binnen of buiten.


Ik laat je zien hoe je het landschap kunt gebruiken als inspiratiebron, maar ook hoe je details uit de natuur op vele manieren kunt toepassen.
We bespreken jullie werk aan het eind van de dag en op zaterdagmiddag maken we een kleine expositie van alles wat er gemaakt is. Het is altijd weer heel verrassend om te zien hoe veel er door iedereen wordt bereikt in 4 dagen. Zaterdagavond sluiten we de Retreat af met een gezellig afscheidsdiner.

De workshops zijn ook geschikt voor mensen die nog niet zo heel lang schilderen. Ik geef veel tips over materialen, kleuren mengen, vlakverdeling en perspectief. En er zijn veel leuke opdrachten voor meer ervaren schilders.

Wat ik super gaaf vind bij dit soort reizen is dat creatieve mensen zo snel een connectie hebben met elkaar. Dus als je het een beetje spannend vindt om alleen op reis te gaan, wees gerust: voor je het weet heb je nieuwe vrienden gemaakt.

Deze Art Retreat van € 620,-  
nu voor  € 560,-

Voor dit bedrag krijg je:
4 dagen schilderworkshops (21 t/m 24 jul)
4 heerlijke lunches en 3 uitgebreide diners,
deze maaltijden worden vers bereid en geserveerd op de boerderij.
Koffie, thee, frisdrank en iets lekkers bij de thee. 
Schilder excursie naar kasteel Ruurlo.

Je kunt een kamer boeken bij hotel Berkel Palace, dit ligt aan een mooie zwemplas en op 1,3 km van de boerderij (16 min. lopen).  
4 nachten voor €190,-  p.p. incl. ontbijt (bij 2 personen op een kamer).

Voor een 1 persoons-kamer geldt een toeslag van € 110,-. 


Er zijn fietsen te huur voor € 10,- per dag, maar er is ook ruime parkeergelegenheid bij de boerderij.


Om deze reis ook haalbaar te maken voor mensen met een kleiner budget, bieden we de mogelijkheid aan om een tent of caravan bij de boerderij neer te zetten. Dit is heel basic kamperen (zonder elektriciteit) en kost € 50,- voor 4 dagen. Je kunt in het huis douchen en naar het toilet. Dit kan voor max. 3 tenten of caravans, dus als je daar in geïnteresseerd bent kun je het beste snel reageren.   
Mail daarvoor naar: marieke.kamperman@yahoo.com


Je kunt je eigen schildermaterialen meenemen of je kunt voor € 59,- een schilderpakket bestellen. Daarin zitten alle materialen die we gaan gebruiken, inclusief het gebruik van een lichtgewicht veldezel.


FAQs

Schilderworkshops 21 t/m 24 juli 2021
4 dagen van 9.30-17.00u

We gebruiken acrylverf omdat die snel droogt. We werken op verschillende maten stevig papier, dat niet bubbelt als het nat wordt. Voor de excursie is ook een aquarel set fijn. Een lijst met materialen wordt gemaild zodra je je aangemeld hebt.
Als je vragen hebt kun je mailen naar:  marieke.kamperman@yahoo.com


De boerderij ligt aan de weg tussen Neede en Borculo op 1,3 km afstand van Hotel Berkel Palace.

Borculo is een leuke stad met een mooi oud centrum en diverse restaurants.

Restaurant de Olliemolle in Borculo

Er kunnen maximaal 10 mensen mee doen met de schilder workshops. Dus als het idee je aanspreekt kun je beter niet te lang wachten met boeken.

In de boerderij zijn diverse atelierruimtes beschikbaar, zodat we makkelijk op 1,5m afstand van elkaar kunnen werken als dat nodig is. 
Maar omdat we nog steeds niet precies weten hoe het verder zal gaan met Corona bied ik een "geld-terug-garantie" als de workshops door Corona regels van de overheid toch niet door kunnen gaan. 
De hotelkamers zijn kosteloos te annuleren tot 14 juli.

Voor het geval dat je zelf om de een of andere reden toch niet mee zou kunnen, is het afsluiten van een annuleringsverzekering verstandig.

"

"Mariekes feedback was steeds positief en constructief. Ik heb ontzettend veel ideeën gekregen en nu ik zo veel meer durf met verf, ga ik ze allemaal uit proberen. Ik zie eindeloos veel mogelijkheden! Hartelijk bedankt en laat me weten wanneer je een nieuwe cursus start, dan doe ik graag weer mee".


Ina Everts Ik vind het heel leuk om les te geven en wil je graag helpen om op een andere manier naar je werk te kijken. Zodat je volop kan genieten van het spelen met verf.

Reserveer nu je plek voor ze allemaal weg zijn! nu van €620,- voor
€ 560,00

  • 4 dagen schilderworkshops  21 t/m 24 juli
  • 4 lunches & 3 diners op de boerderij
  • Schilderexcursie naar kasteel Ruurlo
  • koffie, thee, frisdrank op de boerderij

Het resterende bedrag van € 300,- dient voor 10 juli overgemaakt te worden.

Abstract landschap

1 van de schilder ruimtes in de boerderij

Coulissen landschap

"

"Marieke geeft fijne tips en adviezen, waardoor je meer dingen durft uit te proberen en veel plezier hebt bij het schilderen. Ik vond het ook erg leuk om met de andere deelnemers aan de schilderreis over kunst te praten. Je hebt snel contact omdat je dezelfde interesse deelt. Ik heb het echt ervaren als een cadeau aan mezelf en ik gun je van harte deze tijd om jezelf te ontwikkelen.".


Esther Roodhuizen 


Heb je nog vragen?

Zijn deze workshops niet te moeilijk voor mij?

Wat heb ik nodig om mee te doen ?

Nog andere vragen?

Terras Berkel Palace

Hotel Berkel Palace aan de Hambroekplas

Berkel Palace


nu van €620,- voor
€ 560,00

  • 4 dagen schilderworkshops  21 t/m 24 juli
  • 4 lunches & 3 diners op de boerderij
  • Schilderexcursie naar kasteel Ruurlo
  • koffie, thee, frisdrank op de boerderij

Het resterende bedrag van € 300,- dient voor 10 juli overgemaakt te worden.

Over docent Marieke Kamperman


Reeds als kind hield ik van intuïtief schilderen. Nog steeds waardeer ik onverwachte dingen, maar ik vind het ook fijn om zelf te bepalen wat de juiste tijd is voor die "happy little accidents" in mijn schilderijen. Hoe meer techniek je krijgt hoe makkelijker het proces te sturen is.


Tijdens mijn studie leerde ik veel over kleurentheorieën en wat de effecten van kleuren zijn. Als interieurontwerper gebruik ik die kennis om het juiste gevoel in ruimtes te creëren met verschillende kleuren. Bij het schilderen is er nog zo veel te ontdekken, ik denk niet dat ik daar ooit genoeg van zal krijgen en ik neem je graag mee op ontdekkingsreis. Ik heb een jaar les gegeven bij ArtNight, daar heb ik vooral geleerd hoe ik diverse schildertechnieken duidelijk uit kon leggen. In mijn e-courses besteed ik juist veel aandacht aan hoe ik het schilderproces in duidelijke stappen kan opbreken. En hoe je inspiratie kunt verwerken tot nieuwe schilderijen.
Bij een Art Retreat komen beide kanten uitgebreid aan bod en is er veel mogelijkheid tot reflectie. En omdat je uit je standaard omgeving bent kun je makkelijker op andere manieren kijken. Het boeit mij ontzettend om mensen te helpen uit hun comfortzone te komen en zichzelf te verrassen.


Met veel plezier woon ik in Utrecht, in het prachtige middeleeuwse centrum met zijn grachten en werfkelders. Voordeel van wonen in het centrum van het land is dat je in de kortste keren bij allerlei musea bent. Het van Gogh museum, de Hermitage en het Rijksmuseum zijn maar enkele van de musea waar je zo veel kunt leren van de meesters. Ook in musea met hedendaagse kunst ga ik regelmatig inspiratie op doen. In mijn workshops en e-courses komen de voorbeelden die me het meeste raken regelmatig aan bod en daarbij deel ik graag de kennis over kunstgeschiedenis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan. 

>