fbpxWEBINAR AANBOD

€ 155,00

 • 5 weekse online schildercursus vanaf  21 sept
 • video demonstraties & oefeningen
 • heel veel inspiratie
 • inclusief Bonusles kleuren mengen


betalen via Ideal of Bancontact

Als je betaald hebt wil je dan alsjeblieft meteen op de site van Online betaalplatform  naar beneden scrollen en op de groene knop  klikken:  
Naar 'Door een oranje bril' en je daar registreren voor de cursus.

Wil je leren om lossere portretten te schilderen? 

en tijd maken om te spelen?

5 weken lang draait alles om 

dromen, spelen en het schilderen van

PORTRETTEN !

Wil je al langer op een vrijere manier leren schilderen?

Dit is je kans met een cursus die is ontworpen om je te helpen met het loslaten van dingen.


 

Online schildercursus
21 sept - 25 okt
  


Herken je dat gevoel?
Dat je heel goed weet wat voor schilderij je wil maken,
maar dat ineens de voorstelling op je doek toch
veel te precies is geworden?  

Hoe komt dat toch? Nou ik weet het ondertussen en het kostte aardig wat tijd om erachter te komen.

Ik wilde dat je bij mijn portretten wel kon herkennen wie het was, maar wilde ook de frisheid van soms gerafelde lijnen
en duidelijk zichtbare penseelstreken. Graag help ik je de komende weken om jouw eigen stijl te vinden.

.

Als je dit geheim ontrafeld hebt, kun je het op vele vlakken gebruiken. 

Misschien heb je ook gehoord dat je heel veel moet oefenen om een nieuwe vaardigheid onder de knie te krijgen. Persoonlijk denk ik dat het belangrijker is dat je vooral nieuwe dingen moet DURVEN uitproberen. 
Dan gaat je ontwikkeling ineens heel hard.

Je zult natuurlijk wel wat moeten oefenen voor vloeiende bewegingen, maar het is vooral een kwestie van
lol hebben met experimenteren! 

In deze training zitten verschillende oefeningen die je helpen om je eigen stijl te ontdekken. Studenten zijn vaak verbaasd over hun snelle ontwikkeling in een online cursus. Dat komt omdat je niet alleen leert van de docent maar ook doordat je het leerproces van de andere deelnemers van dichtbij ziet. En omdat je zo veel vragen kunt stellen.
Verder kun je de filmpjes zo vaak bekijken als je wil, wat heel prettig is als het kwartje niet meteen de eerste keer valt.

Hoe werkt dat dan?

21 sept - 25 okt  2020


4 weken komt er iedere maandag, woensdag en vrijdag een nieuwe les online.      
Maandag en woensdag zijn dat lessen van ongeveer een uur met veel inspiratie.  
Iedere vrijdag krijg je een langere les, daarvoor heb je circa 3 - 6 uur nodig. Je kunt er natuurlijk ook meer tijd aan besteden als je dat wil.

Je kunt de lessen bekijken en schilderen op de tijdstippen die jou het beste uitkomen. Daarna kun je je werk plaatsen in een besloten Facbook groep waar je ook vragen kunt stellen en met de andere deelnemers overleggen.


Door de week beantwoord ik vragen van deelnemers in de  Facebook groep. Op zondagavond bespreek ik een aantal schilderijen om het leerproces na te beschouwen en te kijken wat we van elkaar hebben geleerd.


Je krijgt 6 maanden toegang tot de cursus,  het is echter mijn ervaring dat je het meeste leert als je probeert een beetje bij het tempo van de groep te blijven. Dat komt omdat de meeste mensen na 2 maanden niet zo veel meer plaatsen in de Facebook groep. Om goed bij te kunnen blijven heb ik na de eerste 2 weken een inhaalweek gepland in het lessenschema. Er zijn in die week geen nieuwe lessen maar wel extra opties voor mensen die veel tijd hebben en zo veel mogelijk willen schilderen.


In mijn lessen gebruik ik acrylverf, maar je kunt ook olieverf gebruiken.

"

Marieke geeft goede adviezen waardoor je meer durft en kunt genieten van het schilderen.

Ze laat haar proces stap voor stap zien, zodat je dit zelf ook goed onder de knie kunt krijgen. Ik heb het echt ervaren als een cadeau aan mezelf en ik gun je van harte deze tijd om jezelf te ontwikkelen.


Esther Roodhuizen 


Week 1

Warm draaien, je eigen kleuren vinden en Matisse als inspiratiebron.

Week 2

Gelijkenis of expressie -

waar streef jij naar?

Week 3 

                  Inhaal week.

Week 4

Spelen met abstractie, spelen met apps

en Ophelia. 

Week 5

Creëren van atmosfeer.

Kijk eens wat een prachtig divers werk studenten hebben gemaakt in mijn vorige cursus:

En als je iets verder naar beneden scrolt vind je een link met een video van een deel hun werk


In de cursus


 • Toegang tot een professioneel ontworpen schildercursus in een online leeromgeving.
 • Makkelijk te navigeren. 
 • Veel inspirerende inhoud. 
 • Video demonstraties en oefeningen die zijn ontworpen om je te laten experimenteren en leren.
 • Individuele feedback gedurende de week.
 • Veel foto's om mee te werken en je krijgt inspiratie hoe je je eigen modellen kunt vinden.
 • Toegang tot een besloten Facebook groep met de andere cursisten.
 • Wekelijkse samenvatting van wat we hebben geleerd.


A

Over de docent


Reeds als kind hield ik van intuïtief schilderen. Nog steeds waardeer ik onverwachte dingen,
maar ik vind het ook fijn om zelf te bepalen wat de juiste tijd is voor die "happy little accidents" in mijn schilderijen.


Tijdens mijn studie leerde ik veel over kleurentheorieën en wat de effecten van kleuren zijn. Als interieurontwerper gebruik ik die kennis om het juiste gevoel in ruimtes te creëren met verschillende kleuren. Bij het schilderen is er nog zo veel te ontdekken, ik denk niet dat ik daar ooit genoeg van zal krijgen en ik neem je graag mee op ontdekingsreis.


Met veel plezier woon ik in Utrecht, in het prachtige middeleeuwse centrum met zijn grachten en werfkelders. Voordeel van wonen in het centrum van het land is dat je in de kortste keren bij allerlei musea bent. Het van Gogh museum, de Hermitage en het Rijksmuseum zijn maar enkele van de musea waar je zo veel kunt leren van de meesters. Ook in musea met hedendaagse kunst ga ik regelmatig inspiratie op doen. In mijn lessen komen de voorbeelden die me het meeste raken regelmatig aan bod en daarbij deel ik graag de kennis over kunstgeschiedenis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan. 


Ik vind het super leuk om les te geven en wil je graag helpen om in korte tijd je schildervaardigheden

te verbeteren, zodat je ten volle kunt genieten van het spelen met verf. 
Normaal kost deze cursus € 195,-  maar tot 11 sept is dit je kans voor een zeer speciale prijs:Webinar prijs


155,00

 • 5 weekse online schildercursus vanaf  21 sept
 • video demonstraties & oefeningen
 • heel veel inspiratie
 • inclusief Bonusles kleuren mengenbetalen via Ideal of Bancontact


Graag tot ziens in onze virtuele klas met gelijkgestemde mensen. 

Dit is de tijd om je zelf te verwennen!
Waar denk je nog over?          
klik op de vragen voor antwoorden    

Is deze cursus niet te moeilijk voor mij? 

Wat heb ik nodig om mee te doen met een online schildercursus? 

Hoe veel tijd heb ik iedere week nodig voor deze cursus? 

Is deze cursus niet te makkelijk voor mij? 
>